Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lyrik i polemik

i en värld så unik
på möjligheter rik
vacker och magnifik
och fylld av mystik
balanserad dynamik
förförisk romantik
glädje och komik
som sagolik musik
vildvuxen mosaik
kommer här en replik
det är en sorts lyrik
där jag går i polemik
med motstånds-retorik
som riktar stark kritik
liksom en sylvass pik
mot civilisationens historik
och dess problematik
vars förhärskande logik
är förtryck och politik
förmedlad symbolik
språklig grammatik
abstrakt matematik
polis och juridik
kontroll i kubik
dess väldiga trafik
våldsamma teknik
dödliga elektronik
digitala cybernetik
förljugna journalistik
manipulerade genetik
försöker trotsa all fysik
med sin utrotningstaktik
i konsumentens butik
producentens fabrik
rör sig levande lik
med känslolös mimik
som i sin praktik
skapar allmän tragik
planetär kalabalik


jag grips av panik
och ger upp ett skrik




Fri vers av Vipe
Läst 508 gånger
Publicerad 2007-08-24 09:36



Bookmark and Share


  glittertindra
fascinerande så många ord med samma ändelse... och ändå en mening ett syfte, lika intressant varje gång du lägger ut en text... visst kan man bli frustrerad av vissa saker i dagens samhälle...
2007-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Vipe
Vipe