Det började en höstkväll, ett sjukt rollspel, i en fantasivärld, av besatta hjärtan som inte kan känna smärta

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det började en höstkväll, ett sjukt rollspel, i en fantasivärld, av besatta hjärtan som inte kan känna smärta




Gestaltens gräns

 

I rummet av träd

vårt möte

vacker och stolt han var

med boots av svart läder 

 

Han visade mig sina händer

log mot mig med ett ömt hopp

började berätta

att också han

stängt sin vilja

trots sin vackra hand

 

så de anser att du är ful

stör sig på din blick

hatar dig

för att du gick

din själ förseglad

 

deras känslor för dig

så underliga de är

då du inget sagt

de sig aldrig sett

ögonen dina

sin spegelbild de ser

 

låt dem håna

sig själva de hånar

din gestalt de längre ej har till låns

deras väg du ej längre går

 

glöm deras ord

du har mitt ord

dina egna lov ord

trogna ord

 

dyrkan av någon som inte finns

en kuliss i ett spel

inte är det livets spel

endast ett rollspel

deras livs svek

 

åt dig

dina ord

de får skratta åt

men ditt skratt åt dem

av dem uppfattas som hån

deras ädla spel

som inte får beröras

karaktären

som då faller samman

 

så 

våga visa dig

för den du är

för din hand

längs cellons kropp

och låt dem glo

de kan aldrig stjäla

själen inom din kropp

 

men min vän

tillåt dig skratta

avgrundens skratt

spela dem ett spratt

ta tillbaka det som är ditt

du är inte deras dikt

 

 

 

 

 

 

om de stör sig på din dans... visa då din sanna kavaljer

 

 




Fri vers av Horatius
Läst 471 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-09-21 22:40



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
fantastiskt skrivet, berörs djupt!
2007-09-25

  drakbruden VIP
Stolt i kropp och själ står han med vinden i sitt hår, frihet kallas han!
2007-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Horatius
Horatius