Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den som sörjer får inte självklart stöd av gamla vänner. Många finns inte kvar, vart tar de vägen?


Till försvunna vänner


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Vad kommer det sig att ni inte tål vår sorg
har vi blivit smittobärare av sorgvirus eller
har vi fått sorgmonsterutseende och ska
skys som pesten så att ni ickesörjande ej
behöver bli påminda om att livet faktiskt
är skörare än man kan tro och ni vill inte
heller bli indragna i några diskussioner om
vad vi har varit med om utan ni vill leva
era liv som om ingenting har hänt och då
är det ju bra om det finns \"outsiders\" att
använda som jämförande objekt och ni
kan utesluta oss ur er gemenskap genom
att vi rasdiskrimineras och plockas in i ett
fack som ni slipper att tillhöra i alla fall än
så länge men det kommer ju en dag för er
också för sådant är livet att det reglerar sig
själv och jag sitter och funderar över om jag
kommer att vara till för er då och det kan jag
inte ge något svar på idag förmodligen blir
det inte heller aktuellt eftersom vi redan har
förlorat kontakten med varandra så jag kan
bara säga hejdå och beklaga er brist på -
ja vad är det ni lider brist på egentligen

???????????????????????????????????????




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-25 10:05



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
Tänkvärt, väl skrivet och bra att du tar upp detta fenomen, vänskapen prövas i sorgen.
2007-08-25

  * Ammi *
ja så här är den bistra verkligheten, folk orkar, vill inte, vågar inte dela sorgen .. visst kan man bli tjatig, men det kan inte vara så svårt att låna sitt öra .. vara nära och bara finnas till, den som inte upplevt riktig sorg vet inte hur den känns.
andra vet inte vad de ska säga, är rädda att såra osv, tänk att än idag anses det besvärande med människor som gråter!
vänner visar sig när de behövs, de som inte visar sig är inga vänner, nej bort bort ... behövs inte!
skaffa dig nya vänner istället, de som du väljer ! kram
2007-08-25

    Bim
..instämmer i det Barakha ha skrivit .HälsnBim
2007-08-25

  Rachel Roth
det är när vi hamnar i nöd av en eller annan anledning som vi ser vilka som är våra riktiga vänner, vilket kan bli en riktigt obehaglig överraskning
2007-08-25
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP