Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Yngre med åren? Det måste väl gå, eller...


VÄGEN TILLBAKA

Säg vem har jag blivit, vad finns nu kvar
av den livfulla kvinna som jag en gång var?
Säg, finns det hopp att jag kommer igen
och blir densamma som för länge sen?

Förr kunde jag älska, så djupt och så hett.
Jag vill återfå gåvan, till Gud har jag bett.
I dansen jag utlopp för vildheten fick,
extas, själslig frihet gav livsviktig kick.

Jag låter mig slukas av skogarnas sus
och lyssnar till vågornas sövande brus.
Men vildhet och stillhet bör gå hand i hand
om man med livskraven skall gå iland.

Stillheten är nu det enda jag har,
men längtan till vildheten finns ännu kvar.
Trots att åren har gått och min kropp blivit tung,
mitt hopp ännu brinner, jag vill åter bli ung.





Fri vers av Yvonne
Läst 731 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-08-26 00:13



Bookmark and Share


  erkki
Den här är väldigt vacker och tänkvärd. Den triggar många goda tankar. I din presentation ber du om vår hjälp. Det behöver du inte alls, men jag har något ändrat i din först vers och fått en annan rytm. Gillar du den?: (fast jag får inte till 'länge sen' än)

Säg vem har jag blivit, vad finnes nu kvar
den livfulla som kvinna, som jag en gång var?
Säg, finns det ett hopp, att jag kommer igen
och åter ska spritta. Det var länge sen?
2009-10-18

  Jack_iX
Lysande om åldrade o saknaden av ungdomens vildhet !

Men minns man är så ung man känner sej o vildhet på mognare höst kan vara samma som i ungdomen men på annat vis !

Ålder är som vinet ... ett ungt är vild o fartfullt i sin smak medan ett äldre vin är moget, fylligt o ger en lång o bra eftersmak !

Att uppskatta åldrande är en konst ... som är så svår !
2008-02-05

  Betlehemsstjärnan VIP
Helt underbar dikt, som bevisar att livskraften och längtan aldrig
bör blomma av. utan följa oss i alla livsdagar.
Den här sparar jag. Vacker och positiv/B
2007-12-18

  Michaela Dutius
Ung är du-men där det verkligen räknas- i hjärtat!
2007-11-18

  Gawain VIP
Styrkan vissnar aldrig, den man har i hjärtat. Det är viktigast.
Jag absolut bara älskar den här dikten, den rör vid mitt innersta. Tack för att du delat med dig av denna känslosamma upplevelse!

*bokmärke*
2007-11-09

  Bodil Sandberg VIP
Ja vägen tillbaka...den KAN vara svår..men ibland så tar man sig en tur bakåt...och söker de härliga platser att bese ännu en gång..återupplever de där stunderna...blir den man var...så nog kan man föryngra sig emellanåt..absolut!!Härligt skriftat Yvonne!!!
2007-10-31

    Aurora Borealis
Vackert, tänkvärt och målande!
2007-10-11

  Annette Andersson
Mycket fin text! Så länge sinnet är ungt är allt möjligt, det gäller bara att hitta nya vägar och lösningar.
2007-09-23

  SusanneStrömstedt
Vacker text och skön innebörd
Applåd!
2007-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Yvonne
Yvonne