Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eftertankad


Urban kvällsantropologi (krogsnillen spekulerar)

Kön till ingenting var lång som vanligt
vakter släppte dock förbi mig till slut
men jag kom aldrig riktigt in
stod utanför mitt ibland oss
och tittade på folk
som tittade på folk
på storbilds-TV

Förbittringar låg som gammal spindelväv
över kropparna i lokalen
förhårdnader törnade mot varandra
och skavde upp nya
i en bepansrad samvaro
där radiovågor av förtäckt rädsla
spreds som dålig mottagning genom etern

Är det ok om jag bara står här och spyr lite?
jag har fått något i ögat
som jag inte vill se
lutar mig inåt väggarna
synar skäl
i vrår av vanemönster
men vi tycks bara pågå
som en kollektivt omedveten närvaro
men i stetoskopet hörs ingenting

Vi är släktet som svämmade över
och drunknade i sin vilsna överförmåga




Övriga genrer av Död Mans Hand
Läst 702 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-08-26 16:37



Bookmark and Share


  dead_prez
förbannat bra.
2010-06-29

  Agnes B* Lörinczi
...och ingen Übermensch heller för den delen....nå väl lite mera alvarligt talat, så pågår jag också här på poeter...problemet, som jag ser det, är nog att det är sällan=aldrig att man kan göra ngt åt saken, även om man kan befinna sig i betraktarställning och utanför....denna maskineri skapar inhängnader utanför inhägnaden så det som upplevs som utifrån är det innifrån ngt annat....som jag ser det...
...och visst vore det skönt ibland att inte vara människa längre... 8-)
2007-10-09

  K*
kan citera 95% av texten som extra bra, men väljer detta;

\"lutar mig inåt väggarna
synar skäl
i vrår av vanemönster
men vi tycks bara pågå
som en kollektivt omedveten närvaro
men i stetoskopet hörs ingenting

Vi är släktet som svämmade över\"

sista raden, eller \"frågan\" diggar jag inte fullt ut, men lavv thizz i sin helhet ändå!
2007-08-27

  Sanningsägaren VIP
Fyfan, så här är det
en betraktelse av idag
ikväll igår
imorgon
du satte ord på det
*beundrar*
2007-08-27

    ej medlem längre
fyra första raderna är
alldeles tokbra!
2007-08-26

    Bim
..du är en skicklig tänkare.Vi är många som stått eller står i kön till ingenting.Högsta betyg för dina funderingar om man får kalla det så.
2007-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Död  Mans  Hand
Död Mans Hand