Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt i sviten sommarelementen


KVINNA

I
Kvinnan är en pol
tillsammans, med det hela
en gryende sol

II
Himlen och jorden
delarna av helheten
känslor av orden

III
Delar med ljuset
värmande, till det rena
heliga huset

IV
Älskande, med lust
förenade, i tiden
evighetens kust




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 1811 gånger och applåderad av 48 personer
Utvald text
Publicerad 2007-08-28 16:01



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Du manar fram vackra bilder med dina ord .. skön och behaglig rytm ...
2012-03-23

    lory
sa¨himla underbart..bravo
2012-01-13

  Johan Bergstjärna VIP
Härliga strofer!
2010-05-03

  LovisaCecilia
Jag vill klä på mig i dikten
för att sen vra festens mittpunkt.
2010-01-20

  walborg
Stor poesi! Förunderbara bilder ... Tack. mvh
2009-06-05

  Cosmic Johanna
Mycket vackert i melodi rytm och mening.

Vackert med kvinnan som sommarelement och sol.

Denna dikt har dimension och djup som jag gillar!
2009-02-19

    ej medlem längre
Fint skrivet!
2008-12-13

  mare VIP
...vackert.....ljuvligt skriven....
2008-07-10

  SeXara
Åh så vackert! Vilken fin hyllning till kvinnan
2008-06-19

  Ann-christin
Vacker och bra skrivet
2008-04-30

  LassO
Kvinnan som pool, nord eller syd? ;=)
2008-04-25

  Kim VIP
Uppskattar, gillar ditt sätt att ta in hela ALLTET. Samtidigt som du är politiskt medveten annars, vad jag förstått! Fantastiskt!
2008-01-28

  Michaela Dutius
Mycket mycket vacker- närmast sakral
2007-11-21

  anita VIP
Underbar skriven.
2007-10-01

  Ezmeralda VIP
Underbart skrivet, du har vävt ihop det så fint.
Tack för den texten!
2007-09-29

  aol
så fin poesi 5 stjärnor
2007-09-14

  Elisabeth VIP
Vilket fint uttryck av helhet och balans mellan polerna man och kvinna.
För tankarna vidare till yin och yang och dess poler och motpoler, som himmel och jord, ljus och mörker, sol och måne.

Meningar så lätta att de inspirerar till \"högre\" sfär, mjukt behagligt.

/Elisabeth
2007-09-05

  Erik L
Fint diktat!
Det kräver stor koncentration för att väva ihop verserna så som du har gjort!
2007-09-04

  Bodil Sandberg VIP
Åh så vackert så vackert..blir ett bokmärke såklart!!!
2007-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö