Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Makten över oss själva

Hon som är av makter ledda
som viskar att hon inget är.
Hon vars styrkor ej blir sedda
för att makter håller henne kär.

Hon som lever utan trygghet,
utan stolthet, utan skam.
Hon som aldrig riktigt vet
om hon är lejon eller lamm.

Hon som inte har nån gnista
och som bara går och går.
Hon som ingen hinner mista
för att hon aldrig stilla står.

Hon som ingen tillhör
och som inte hör nån till.
Hon vet inte vad hon gör,
hon vet inte vad hon vill.

Hon som är av makter ledda
som viskar att hon inget vann.
Kan någon henne rädda?
För jag tror inte att jag kan.




Fri vers av lisa_dec
Läst 323 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-29 19:59



Bookmark and Share


    EMITSTI
Mycket fint skrivet och rimmat med ett starkt slut.
2007-10-01
  > Nästa text
< Föregående

lisa_dec