Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livsmålningen

Du målade mitt liv.
Så lätt som man målar en tavla.
Tankarna blev en skiss,
Känslorna blev färger,
Och vi blev huvudpersonerna.

Du målade oss springande,
På en äng där solen lyste,
Men våra leenden överglänste den.
Du målade den finaste tavlan som fanns,
Målade mitt liv underbart.

Du målade när du sprang, fort, fort.
Men inte längre med mig, utan från mig.
Du försvann som en prick längst ut på ängen,
Och ensam stod jag kvar.
Känslorna slocknade, och därmed försvann alla färger.

Du målade min värld i en gråskala.
Där stod jag ensam, med tårarna rinnande.
Bad för att du skulle komma tillbaka,
Men du var föralltid borta.
Borta, försvunnen i evigheten.

Du målade mig,
Försvunnen, frusen och bortglömd,
Stod jag kvar där på våran äng,
Förstod inte vad som hänt,
Men sen gick det upp för mig,

Du målade när du sprang till en annan tavla.
Och nu gör jag desamma. Målar mitt eget liv.
Inte beroende av dig
Min nya tavla är inte riktigt lika fin,
Men det kommer den att bli, tidsnog.

Du målade en liten bit i mig, Hoppet.
Och den biten hoppas, att du en dag ska komma tillbaka,
Säga \"Jag älskar dig, att jag inte förstod \"
Först då, när jag hör de orden.
Då kommer min tavla att återigen ha alla färger.




Fri vers av Svartochvitt
Läst 302 gånger
Publicerad 2007-08-31 20:25



Bookmark and Share


  RutigKjol
Väldigt vacker den här också. \"Du målade min värld i en gråskala.\" Just ordet gråskala förgyllde hela texten av någon anledning. Du skriver jättebra!

Och nu kom jag på en sak. En mening i en av dina dikter, och det här är ett bevis på att du skriver dikter man aldrig glömmer, det var faktiskt ett år sedan, \"Din perfektion kväver mig sakta\".
Rätta mig om jag har fel, men jag tror att det var du. Och jag tror att det var jag. Och jag tror, vet, att jag älskade den dikten.
2007-10-05

  Elina Källman
denna har jag läst förr och jag vet att du vet att jag tycker den är bra, men jag säger det igen.
brabrabra :)
2007-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Svartochvitt
Svartochvitt