Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fri tolkning av en bön som jag stött på i diverse varianter på engelska.




Självinsikt

 
Käre Gud,

Så här långt denna dag
har jag gjort allting rätt.
Jag har inte roffat åt mig,
inte varit överlägsen,
inte sett ner på någon,
inte klagat på någon,
inte skrutit,
inte smitit från några
praktiska göromål.

Jag är mycket tacksam
för detta Herre,
men om någon minut,
kommer jag kliva ur sängen
och från den stunden
kommer jag behöva
betydligt mer hjälp.

Amen




Övriga genrer av Mattias Josephson
Läst 1187 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2007-09-01 13:25



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Ja, denna bönen var dråplig på ett sätt som
gör att man tar till sig den


kontrasten mellan föresatsen i det passiva
och ena sidan mot att eventuellt göra något sedan
2010-11-27

  Kalle.O
ungefär så ja!
Underbar liten text!
2008-07-11

  Thirre
Hi hi, ja den var bra!
2008-07-01

  wedquinna
*Skrattar gott*

Ja, det kan man nog kalla självinsikt...
2008-06-26

  To
Vilken super härlig text. Det måste jag börja med att berätta. Den beskriver att det inte är lätt eller kanske till och med omöjligt att vara en full god/perfekt människa. Bra skrivet!
2008-06-22

  VampyrÄngel
Wow.. så himla fint beskrivet. Du satte ord på min tanke, härligt!
2008-05-20

  kaktus
fin beskrivning av människans hjälplöshet.
Fler borde se världen och gud på detta sätt. utan honom är man
bara hjälplös
2008-05-07

  Rosen VIP
Härlig bön..borde bes varje morgon av oss alla!!
2008-05-04

  Elaine.S VIP
Den här var verkligen bra, bokmärke hos mig
2008-04-22

  Karl-Bo Lundstedt VIP
Såå otroligt sant..
klart bokmärkt..
kb
2008-04-19

  LenaLisa
Mycket tänkvärt... en bön att be varje morgon. Har du förresten läst Jojo´s tolkning av sinnesrobönen?
Jag citerar:
\"Tar djupa andetag
och letar efter solstrimmor mellan molnen
Accepterar det jag inte kan förändra
och tar några andetag till
Låter solen skina in i de mörka vrårna
så att jag orkar att förändra det jag kan
Med tårar tvättar jag sorgen
över det jag inte kan förändra
och ber om mod
att klara det\"
Kram/LL
2008-04-09

  Blebb
åh, jag älskar den här! classic! och den funkar ju alldeles utmärkt på svenska också :)
2007-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Josephson
Mattias Josephson