Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om hösten, höga visan. En drottning av afrikas horn och en herde. Du och jag.


Hösten och Sabas drottning

Vinden drar löven efter sig;
Ty de är vindens släp

Och oavsett om du vill eller ej -
du står och värmer dig i rester av en sommarsol -

Så är hösten här
och slingrar sig
runt dina fötter

***

En människa trygg i sig själv
är vacker även i höstens mörker

Du är av Saba, en drottning bland vindarnas släp
Så varm och vacker, fast du inte vet;
du är det ljus som aldrig slocknar, den blomma som aldrig dör -
Som tjälen inte rår på - som vinterns täcke aldrig kan begrava

Jag är... en herde bland vindarnas släp
En herde bland herdar
Inte heller jag räds höstens mörker eller vinterns täcke

Jag har ett ljus ingen annan har;



En drottning i mitt hjärta


***

Och vacker är den fjäril, ängel
som svävar i mina drömmar
Och sådan är hennes sprakande eld

Att jag kan värma mig
av hennes själ




Fri vers av aberatio
Läst 379 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-01 22:12



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
underbart vackert!
2007-11-29
  > Nästa text
< Föregående

aberatio
aberatio