Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mojnar, som efter en kärleksstund


kretensiska havet

varje genomlevd
förlust ger av
nyans, gjuter
olja på vågor

svagt fladdrande
ljud av segel
i nära turkosa
farvatten

igår som idag
stundar brisen

sök lä i grottor
ekar från forna dar

fartyg passerar
men det stillar sig
som efter skön
kärleksakt

kretahavet mojnar
för en stund




Fri vers av aftermath
Läst 1221 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2007-09-02 11:31



Bookmark and Share


  lyckeli
mojna
är ett av mina favoritord,
nyttjar det själv frekvent.
denna väcker min längtan
dit, bort.
tack.
för att du väckte längtan.
2009-09-27

    Melona
tack
för din vackra dikt och bild som
ger mig känsla av
medelhav och varma vindar

lycka
och historia
olivlundar

tack!

längtar dit

\"igår som idag
stundar brisen\"
2008-04-17

  Betlehemsstjärnan VIP
Ja, här är verkligen ett bevis på berikande, vacker läsning.
Vackert!/B
2007-12-02

  Emilia Berg
Du målar härligt dina dikter om Kreta och jag som har varit där i tio års tid Älskar denna dikt. Kram
2007-11-25

  Mats Henricson
Härligt målerisk reseskildring !! Vill resa dit......
2007-10-10

  lodjuret/seglare VIP
bokmärker den här bilden
av ett flackande liv
med kärlek på eftermiddagen
2007-09-11

  Maria Zena Viklund
vackra bilder frammålas här, fint!
2007-09-07

  Maud Li
Positiv seglats genom orden, där kapten tycks stå trygg och stolt.
2007-09-07

  aftermath
ändrat nu från kretiska till kretensiska
2007-09-04

    ej medlem längre
Underbar text som ger eko till bilden. Känsla, ja, känsla i hela texten!
2007-09-03

  Jean-Michel Orblin
en härlig bild av den gregiska ö-världen
2007-09-03

  Lilla My* VIP
\"kretahavet mojnar
för en stund\"

Mojnar..är känslan som infinner sig efter att just ha läst din dikt...skönstämd läsning och en underbar bild!
2007-09-03

  stella
Åh kom nyss därifrån...mojnar av din text!
2007-09-02

  Antropofagen
Kreativ bild av kreatisk skön sjögång.
2007-09-02

  Nina V A
Det känns som att förflyttas, tidens vingslag liksom. Man står på en höjd när man läser, havet vid foten, vinden leker i mörka lockar, segel speglar sig i svart pupill, man är ett med doftenoch tonas in i bilden - mojnar i stunden. Skönskrivet och häftigt med förflyttning, tack!
2007-09-02

  Azerola
Ja det är så här precis man vill känna. Så otroligt vackert skrivit av dig!
2007-09-02

    ej medlem längre
Ack så vackert du beskriver dessa omgivningar...
Gillar speciellt \"sök lä i grottor
ekar från forna dar\"
Strålande poesi!!
2007-09-02
  > Nästa text
< Föregående

aftermath
aftermath

Mina favoriter
i omlopp