Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan det vara så att...

Alltför många människors liv
bottnar i en outhärdlig längtan
till mammas villkorslösa kärlek
hennes famn, utan ord.

Eftersom den inte fanns
kan den heller inte återfås.
Då söker vi på vägar utanför
oss själva.

Vi vill ha bekräftelse och
omhändertagande av
alla i vår närhet.

När det inte blir som
vi förväntar oss
klappar vi igen och
förstärker våra sår.

Vi blir förbannade och hatar
den som inte uppfyller kravet
att vara den famn vi saknar.

Ändå vet vi någonstans att
de ordlösa famntagen kan ske
inom oss själva,
då har vi skapat det som inte fanns.
Vi kan skriva OM vår historia
och ta eget livsansvar.








Övriga genrer av EmiRa
Läst 471 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-09-03 13:18



Bookmark and Share


  Janis Karlsson
Oj, så bra och så sant - känns som om jag skrev texten själv - den talar till mig.
2007-09-22

    Stella Stol
Efterlängtade textrader,
ger hopp i (s)liten kropp
2007-09-04

  Maria Zena Viklund
Där slog du huvudet på spiken så självklara ord ändå så svårt för många hitta nya vägar bort från det osådda gräva ny mark så nya frön låta växa upp till vacker blomma, vattna själv ge ny jord o näring o låta sig fyllas av solljusets låga!

Underbart skrivet, stor applåd!
2007-09-03
  > Nästa text
< Föregående

EmiRa
EmiRa