Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt som handlar om känslan av att hitta rätt igen och att ha en vän som aldrig gav upp, efter att ha vandrat på krokiga vägar i en pinande vinter som aldrig tycktes ta slut...


Vägen tillbaka

 

Vintern som kändes så oändligt lång,
äntligen är den över och våren är här!
Låt oss nu fröjdas ännu en gång,
glädjas över alla övervunna besvär.

Du gav mig någonstans att bo,
då jag var ensam och hemlös.
Du gav mig åter min förlorade tro,
kärlek som värmde mig då jag frös.

När hela min tillvaro kändes brokig,
blev du kartan som jag alltid saknat.
Vägen som varit så oändligt krokig,
tack vare dig har den nu raknat.

Vill andas in det ljuva livet igen,
känna att jag lever i varje cell!
Ihop med dig min älskade hjärtevän,
vill jag suga på lustens karamell.

Vintern som kändes så oändligt lång,
äntligen är den över och våren är här!
Låt oss nu fröjdas ännu en gång,
glädjas över alla övervunna besvär.




Fri vers av Freeman
Läst 485 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-09-05 16:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gillar att du knyter ihop dikten med att upprepa de rader som du inleder med.
De dikter som jag hittils läst, är väldigt behagliga att läsa, som \"bomull för själen\".
2007-09-06

    Elie
vilken härlig känsla av livslust du förmedlar med dina vackra dikt!
2007-09-06

  Havsjungfrun
Härligt när man hittar det man så länge längtat och strävat efter ..en skön känsla värd att kämpa för
(trots att det känns mörkt och tungt just då) ..kram
2007-09-05

  Catrin
En underbar vänskap låter det som... fint beskrivet!
2007-09-05

    sunnanvind
Underbar vänskap! Varm applåd!
2007-09-05

  Angeldust
Vacker fin vänskap *applåderar* kram Tinny
2007-09-05

  AndersN
Det finns en melodi där någonstans. Bra jobbat med det mesta. Kanske man kunde skruvat lite på någon ordföljd eller bytt ett ord här och där, men vi har alla olika melodier vi lever efter och hör.
Så jag applåderar
2007-09-05

  devilsangel
Vilken vänskap! Underbart!
2007-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Freeman
Freeman