Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En klassisk dryck som har sitt ursprung i Malmbergets Bryggeri på 1920 talet. Drycken blandas efter det gamla receptet med original extrakt och riktigt socker. Från nord till syd.


Portello

Pys mig fnissigt

skruvad i örat

lirka korkproppen

lyss till längtad suck

läppja mig

för en kittling

låt mig färgas

lipsticks röd

 




Fri vers av Antropofagen
Läst 1072 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-09-05 23:25



Bookmark and Share


    sunnanvind
Portello...jaaa...får ett lyckligt leende på min läppar!
2008-08-22

  Per Teofilusson
Skrev ordet idag. Läser det nu. Åfan Malmberget?
2008-03-27

  wayward - taiga
drack en sån på ett väghak häromdan, tack vare dig...

den pös mig fnissig, till hemkokt köttsoppa...
-och pannkakor med spritsig grädde å jordgubb satt fint efteråt.
2007-10-15

  Inkarasilas
Törstig blir jag, ah.
2007-10-03

  Bodil Sandberg
Och med en längtande suck läser jag om och om igen...ahhhhh!!!
2007-09-12

  Nina V A
O vilken nytappning sedan, bubbligt nyspråkande, kolsyreböljande. Man hör pyset och läskas, läskas. Rena reklamboosten för denna dryck, härligt!
2007-09-09

  Lena Renman
Ahhha portello :-)
Lena
2007-09-07

  Araminta
störtskön, borde kanske döpas i portello, menar till
2007-09-06

  Lilla My* VIP
Vilken härlig hyllning till Portello...och kan man tänka sig...det finns faktiskt en i kylskåpet på lut*gott och med en dikt som gör att den inte blir mindre god**:)
2007-09-06

  Gawain VIP
Mums... är min spontana rekation. Det låter så gott, så äkta handgjort med kärlek på riktigt. Tänk så mycket gott som förloras där kärlek byts mot industri... gammal tradition mot ny..

Pyyys... mmm.. *drömskt*
2007-09-05

  aftermath
härliga rader om Portello
snyggt levererade av Mr Magnecyl
du har väckt min törst!
2007-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Antropofagen
Antropofagen