Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om livet är ett notblad, är jag mitt i en helpaus.


Stillhet



Jag tog en paus från livet,
en vecka eller två.
Och levde tusen drömmar,
förverkligade få.

men genom dröm och tanke,
så föddes jag på nytt.
Och återgavs de dagar,
som längesedan flytt.

Och flyende jag vandrar,
där veckor blir till år.
Jag sneglar genom fönstret,
där verkligheten står.


Hälsa livet från mig.

Säg att jag är på väg.




Fri vers av Gärdsmyg
Läst 745 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-09-07 17:22



Bookmark and Share


  Ravn Hansen
Det här är nog den av dina dikter jag läser mest. Jag älskar den. Den gör mig glad på något vis. Jag tycker om hur den är enkel och lite drömmande.

"Hälsa livet från mig.

Säg att jag är på väg."


Underbart!
2011-11-27

    Maria Malm
Fint diktat. Ibland behöver man en paus. Gillar slutet.
2007-10-10

    amorfati
jag gillar verkligent takten. och det avslutande brottet som liksom lyfter ens uppmärksamhet. vackert.
2007-09-11

  Banehallow
målande. en paus med bara sig själv som sällskap eller bara ett fåtal andra är alltid skönt=).
2007-09-11

    eva m h
Underbar drömdikt! Måste nog bokmärka den!
2007-09-09

  charlotte hedendahl
Ett fantastiskt vackert verk,med enorm känsla! Älskar den!
2007-09-08

  Kim Alexis
Ännu ett fantastiskt verk - av dig!
Ja, kanske är det ibland genom att drömma som man lever. Tar denna till mig och gömmer den i mitt hjärtas innersta rum.
Gillar förresten ingressen skarpt också - den var riktigt mycket du! :)
2007-09-08

  "Silver" VIP
Du poesi är outstanding i rim och rytm. Man vet att när man läser en ny dikt av dig har den hög nivå, ren njutning! För att inte tala om ingressen. Bara den är ju poesi i sig.

Formuleringen \"där verkligheten står\" är intressant, som om den står och väntar där utanför fönstret och drömmaren befinner sig på insidan. Det förstärker drömmarnas inåtgående karaktär.

En rent formell konstruktiv kritik är att det skulle vara fint med en hel mening genom varje strof. \"och\" kan ju binda ihop två satser.

Sedan tycker jag också att denna fint flödande dikt skulle klara sig mycket bra utan de sista raderna.

Applåd, förstås!
2007-09-07

  Erik L
Väldigt fint diktat. Du behärskar känslan av att hålla en rytm genom verserna och elegant smyga in rimmen. Mycket bra! För min del hade dikten kunnat sluta efter de tre första verserna.

Men bra var det!
2007-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Gärdsmyg
Gärdsmyg

Mina favoriter
Sorgefågel - Senryu