Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtat sjunger eller tystnar

Mitt hjärta sjunger
oftast för sig själv
eller mest inte alls

Men nån gång har det hänt
att ett annat öppnat sig på glänt
en sekund, en stund, en tid


Det här det var förstås för länge se\'n

Då ljöd sången klart och högt
inne där i bröstet
nästan så det hördes ut

Och det andra hjärtat lystrade
och sjöng tillbaks
med samma klang och ton

Men som det ofta varit
och som jag alltid farit
tystnade den här låten också

eller så försvann den bara
bort bakåt vägen
som jag for


Men nu

Just nu idag
Finns inte sången längre
bara tystnaden inom
känns det som
Eller har jag slutat lyssna?

Fast det händer att det hörs
att något nynnar någonstans
för mig, det vet jag inte
kanske för någon annan
Jag tror jag bryr mig inte mer

Eller ska jag låsa upp igen
och tro på detta hjärtats röst
ännu nu i denna höst
Men musiken har förändrats
och kanske även jag

Vi lämnar slutet öppet
för inget slutar ju egentligen
förutom dag som går mot natt.
Men natt blir ju faktiskt åter dag.




Fri vers av Dionysius
Läst 392 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-08 20:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius