Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det sociala arvet...


Fanny och Flink

\"Bärplockarbarnen Fanny och Flink
studsar geswint genom skogen...
Pappa med flaska och mamma i mink
sitter försupna på krogen.\"

\"Barnen dock alltid så stinna och glada
leker med granfruns små kottar...
Mamman nu tvingas av en man till en lada
där hon mer än sin överkropp blottar\"

\"En tagen förälder, och en annan i flykt
och barnen så glada och granna,
ett hem på en grund som ingen har byggt,
ett hem där blott rädslor,
törs stanna.\"

\"Bärplockarbarnen Fanny och Flink
syskon i Livets öden,
öste ej lyckan från nån källa med hink...
i brända små händer brann glöden.\"

\"Bärplockarbarnen Fanny och Flink
med tysta och blåbärsblå munnar,
finner en dag, en päls utav mink
invid en utav lyckans små brunnar\"

\"Bärplockarbarnen Fanny och Flink
nu vuxit sig stora och starka,
Brodern har träffat en kvinna i mink,
och Fanny...

har just slutat knarka!\"...






Fri vers av Jaramald VIP
Läst 568 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-09-08 22:12



Bookmark and Share


  Antropofagen
Bra rytm, bra djup och en final som sitter som en fläskläpp!
2007-09-10

  Maria Zena Viklund
grattis!
2007-09-09

  Daniel_78 VIP
som du säkert sett är jag inne och läser texten
5 gånger i minuten. så bra är den :)) I lööve it
2007-09-09

  Inkarasilas
Oh ja, mumlar bistert här,
du gör det snyggt,
saltar ordentligt och det svider!
2007-09-08

  Maria Zena Viklund
vackert diktat om mycket smärta, det sociala arvet, ja!
2007-09-08

  Daniel_78 VIP
oj, jag vill ha denna,
får jag ta den?
2007-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP