Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anam Cara



Du lever och andas

mitt hjärta samman


Min själ lyfter

av toner från dig


Mitt liv mitt öde

tillägnat dig


Våra själars stammar

ger liv åt varandra


Du vandrar i labyrint

in i hjärtat

fyller det med vildrosor

som växer vilt


Du andas min själ

förstorar rymden


När du väcker

det eviga

inom tiden


En urgammal

samhörighet

sakta vaknar


En omslutande cirkel

där jag inget

längre saknar


Ljuset är givmilt

mot oss två


Fyller tomrummet

med kärlekens sfär


När du älskar min

vackra pilgrimssjäl










Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 1064 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2007-09-09 18:05



Bookmark and Share


  Bossewi
Vackert!
2007-09-14

  Catrin
Så underbart vackert... grattis till mest bokmärkta.
2007-09-12

    sunnanvind
Så vackert! Vilken mystik ! Applåder!
2007-09-11

    Kiwi
såå himla vacker!
2007-09-11

  Lena Renman
Grattis till mest bokmärkt denna vecka och över 160 läsningar!
Lena
2007-09-11

  Bodil Sandberg
Underbar underbar poesi ...förföriskt ljuv!!!!!
2007-09-11

  Lena Renman
Grattis till läsvärd idag!
lena
2007-09-11

  Bjarne Nordbö
Älskar när du skriver, ljuset är givmilt mot oss två. Det hade räckt men nu ger du generöst mycket mer. Tack.
2007-09-11

  Vilsen Annette-hittar vägen
GRATTIS!
Du har ju hamnat bland de mest bokmärkta och lästa!!!!!
Visste att den var speciell
kände det direkt!
Kram till dig
2007-09-11

    Lillemor
Vackert, vackert!Du fångar
sinnebilden av själsfränder
på ett lysande sätt; genom
det ömsinta men också
rymden av frihet mellan
de två. Ett rum med rymd
av kärlek o växande.
Bokmärker!
2007-09-10

  Lena Renman
Mycket vacker kärleksdikt :-)
Lena
2007-09-10

  Peter Matsa
Rimfrost täcker skägg
Ord efter ord rullar in
polarisen smälte
2007-09-10

  * Ammi *
Mycket vacker!
2007-09-09

    Maria Malm
Underbart vackert!
2007-09-09

  Lena K Nilsson VIP
Så vackert!
2007-09-09

  Söder
Det är vackert Maria! Underbara ord om själsfränden.
2007-09-09

  Rachel Roth
en mycket vacker anam caradikt...mycket!
2007-09-09

  Ronny Berk
ljuset är givmilt som orden du sträcker till läsarens lystna blickars välnader... ja...
2007-09-09

  aol
det regnar blommor över din dikt
2007-09-09

    eventualiteter
en massa vacker!
och en massa applåder till dig<3
2007-09-09

  prinscess VIP
den var vacker
2007-09-09

  Vilsen Annette-hittar vägen
Oooohhhh!
Absolut det vackraste jag läst på länge!

Dundrande applåder!
2007-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund