Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag önskar dig en stjärna Jonna. Och jag önskar att du ser. Läs långsamt.


Jag sprang mycket då, försökte låta bli att se stjärnorna som föll vid min väg men att blunda löser



Kom ner!
ropade mamma
Kom ner!


Jag behövde inte höra
rösten spricka
eller se hur blöta
hennes ögon var,
jag visste ändå.


Det fanns en stjärna
i mitt hår
såg jag när jag gick förbi spegeln
och allt jag tänkte på då var
nu faller snart en stjärna

Vi stod där
hela familjen samlad
och bara tittade
på varandra
tills mamma sa
Jonna dog inatt


Därpå följde kramar
och tårar
allt kändes så uppstyltat
man ska gråta när någon dör
Jag grät inte

För mig skulle hon kunna säga det
hur många gånger
som helst,
jag skulle ändå aldrig helt
förstå.

Men stjärnan föll inte
tänkte jag.
Den låg kvar i min hand




Fri vers av Noyle
Läst 1159 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2007-09-11 08:42



Bookmark and Share


  vapendragare
Fantastiskt fin och sorglig dikt. Du skriver sjukt bra! :)
2008-11-21

  Nemii
Alltså sättet du skriver, och slutet. Jag har inga ord, det är bara otroligt. Och dina titlar!
2008-06-16

  glasblåsarblå
jättefint. :\'
älskar slutet.
2008-05-07

  Lollan_
aj,
du skriver helt underbart!
att jag inte läst det här förut?!
men jag älskar rent älskar ditt språk om stjärnor och tårar och allting, det är så himla bra...
vackert, *
2008-02-16

    öppettid
svårt att skriva en komentar på denna taxt. kan bara hålla med alla som skrivit under mig. kan beskrivas med ett ända ord. vackert.
2007-12-03

    Bli Opersonlig
underbart vacker,underbart sorglig, underbart känslig, underbart fin.. hoppas de blir bättre, applåd,hoppas du klarar dej bra
2007-10-23

  prinscess VIP
helt underbart vackert
2007-10-08

    Maria Malm
Fint skrivet om att förlora någon närstående.
2007-10-07

    crapcat
åh helt underbar
jag börjar nästan gråta
slutet är liksom
så fint

applåd.
2007-10-07

  DanSan
********************************

Helt underbar text om att förlora någon
när och kär, vilket du förmedlar på ett
ypperligt vis här. Med smekande ord ger
du mig som läsare en mycket vacker bild
av döden, med en stjärna efterlämnad
att vårda ömt.

*APPLÅD och BOKMÄRKE*

********************************
2007-10-07

  Albert
det är vackert och fruktansvärt sorgligt
2007-09-16

    bopp
vem är jonna?
stjärnor är fina. dina dikter är fina. du skriver vackert.
2007-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Noyle