Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sommardröm om vinter

Som då när skratten var äkta
och en tår var att dö en smula

dina kalla fingrar

Saknar nätterna
De riktiga nätterna

Ser världen genom ett nyckelhål
Utelåst och Instängd i cirkelargument

Där tacksamhet återkommer
sen tvivel på valet att förstå

Vintersminkad och liten i mina kläder

Hyllar döda hjältar som vågade
och hoppas att jag blir färdig någongång

välja att kanske bli en av dem
och inte mer vara rädd för ljuset

Dina isblå ögon och havet strax intill

Tror att vi kan gå isär
och gå sönder

Sen plockar du upp oss
och jag får en puzzelbit av dig i mig

Ditt leende i motljus och en gloria

En längtan efter snön
och en ofrivillig sommardröm

Se, där borta
Skyfallen över fälten

Säg inget, lyssna
löven i skogsbrynet

Känner du doften
ja doften av annalkande höst




Fri vers av Erik Wiberg
Läst 527 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-12 00:47



Bookmark and Share


  Sanchez
riktigt fin dikt, du har som vanligt ett underbart språk, vackert!
2007-09-13

  Michaela Dutius
Stark dikt med en flerbottnad symbolik
2007-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Erik Wiberg
Erik Wiberg