Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sonetterna har en ganska trevlig form, det går liksom att snickra med dem. Vad man behöver är ett ämne, låt oss ta vårens återkomst till Falan som exempel. Inget för Shakespeare förstås, men aktuellt för mej. Jag börjar så smått: Herrar och damer ett enke


Vår efter shakespeare



Över Falans fagra nejder blåser sunnanvinden,
Svart och tung sig jorden vältrar, vatten överallt
Barnen springer vad de orkar, faller, torkar sig om kinden
Vandrar´n knäpper jackan upp, det är inte längre kallt
Lärkan, vipan och bofinken liksom tranors sträck
Ifrån Hornborga till minsta kärr, ingen sett dess like
Någon dag det snöar lite, men det skapar ingen skräck
Solen värmer, flugor surrar, Tussilago lyser i vart dike
Tranor lyfter snart igen, trumpetar en gång till
Tysken packar stora kikarn, snart är allting över
Grönskan exploderar, blommor viftar med pistill
Korna kommer ut på bete, inget smakar såsom klöver
Tänk vad livet dock är härligt
Inget verkar minst besvärligt.




Bunden vers (Sonett) av Eva-Lill
Läst 267 gånger
Publicerad 2007-09-13 10:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eva-Lill