Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Magdalenas ask

 

Du sa jag hette Maria Magdalena
Du ville knulla min vita själ
Du tog vad jag inte hade
lämnade mig trasig därhän

Så utbröt natten
sin våldsamma gråt
änglarnas vingar
färgades svarta
av avgrundens vrål

Med trasiga kläder
och flyende själen
öppnades brunnen
jag föll däri
bunden av Dantes
gudomliga komedi

Saknaden av ljuset
av vita liljor
doften av
nytvättat hår

Med smutsiga fötter
försvunnen själ
skapad av någon
som ej ville väl

Den vita nuovan
skänktes från ovan
trasiga delar
sammanfogade
mitt eget limbo
blev himmel igen

När den vita fjädern
landande

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 539 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-09-13 22:51



Bookmark and Share


  Horatius
Tilltalande text som bokmärkes.
2007-09-15

  drakbruden VIP
Klockren! Snyggt!
2007-09-14

  Peter Matsa
Oj!

Stark. Genialiskt Dantes...
2007-09-14

  Vilsen Annette-hittar vägen
Vet inte hur jag ska kommentera?

....Helt enkelt väldigt bra!
2007-09-14

  drakbruden VIP
Jag njuter återigen av en fantastisk text. Men det är en liten detalj som du skulle kunna titta över. När du skriver \"med smutsiga fötter\" skriver du sen \"smutsig själ\" efteråt men när du skriver \"med trasiga kläder\" så skriver du \"och trasiga själen\" Det sista fastnar jag på som ett litet hack i en annars helt fantastisk skiva.
2007-09-14

  Fatih
mkt vacker.. :)
2007-09-13

  aftermath
ursnyggt ordmakeri
2007-09-13

  Lena Renman
Så bra, helt kommentarslös. Applåd bara
Lena
2007-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund