Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att bekräfta sanningen inget mot att leva den

 

Du förvaltade dina ord väl
uppsatt på hyllan

Dammade av  
hyllade dem
likt en värdefull gåva

Inslagen med polerad
marmor av alabaster

Dina ord din sanning
men du levde dem aldrig

Du vägde orden på guldfat
varje gram en offergåva
som om du ruvade guldägg
på kejsarens benådan

Dina ord förgyllda
med själv lämnade dig girigheten både grå o ful
ett fragment av ditt liv
instängd i intellektets bur

Allt var sagt men inget  hänt
livet levde vidare
du stod kvar i ordens cement

Förstenad i ditt eget boktestament...

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 524 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2007-09-14 15:41



Bookmark and Share


  EmiRa
Känner igen...mig...bokmärkes.
2007-09-16

  Stjärnöga
Underbart skrivet om
att det är lätt att
uttala sanningar
men så svårt
att leva dem! :)

Applåderas!
2007-09-16

  Catrin
Vilken underbar dikt, stämmer till eftertanke om vår ofullkomlighet och förmåga att fördöma utan att själv kunna leva i fullkomlighet. Bokmärkes!!
2007-09-15

  Lena Renman
Rysligt bra och väl skrivet. Applåd till nedteckning och innehåll.
Lena
2007-09-15

  Vilsen Annette-hittar vägen
Ooohhh, så bra!
Känns igen från livet!
2007-09-15

  Lilla My* VIP
Huvudet på spiken...prata går ju...men sen..
Vackraste beskrivning**
2007-09-14

  Håkan Tendell
Oerhört stor dikt!
Man talar så mycket om livet, men man lever det så lite.
2007-09-14

  boen
\"Dina ord din sanning
men du levde dem aldrig\"

Stämmer till eftertanke
2007-09-14

  Björn Karlsson
Vackert skrivet som tar plats
ord som skapar tankar i mig

Bravo
2007-09-14

  Peter Matsa
Fantastisk dikt! Väger mina ord men...en av de bästa jag läst av dig. (har ju inte läst alla förstås:)
2007-09-14

  aol
vilken självbedragare
2007-09-14

  Ronny Berk
de förgyllda orden du förvaltar väl väger tungt... åter bekräftas ordbrukets giltighet...sanningens ... och sanningens frånsidor...
2007-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund