Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utspillt

 

 

Som fångad i en burk

full med pärlor utav glas

Fotfäste saknas

fötterna rullar för varje

steg man försöker ta

 

Griper efter halmstrå

ståendes osäkert på tå

 

Famnar ljusstrålen som tvekande

lyser ner

Bländar och blir det enda jag ser

 

Klättrar försiktigt uppåt

utan att blicka ned

Använder de sista krafterna

jag lämnades med

 

Ovanför burken

med glaspärlornas mångfald

andas ut

Lättad över utspilld enfald

 

Orden som sakta seglar

ner från molnens kant

Är det som gör livet

så oerhört intressant

 

Trots allt

 

 




Fri vers av nettizen
Läst 329 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-09-15 21:23



Bookmark and Share


  glittertindra
rolig liknelse, lite sagotema över det om hur man är liten och kämpar för att klara en uppgift..
2007-09-22

  Thommy
Klurig betraktelse och bra framfört.
2007-09-16

    sunnanvind
Känns verkligen då man läser den....bravo!
2007-09-16

  Ronny Berk
de dubbla budskapens text...fångad utan fotfäste ... söker halmstrået... men finner livet intressant och mångfaldigt...intresseväckande och skapar funderingar... ja...
2007-09-15
  > Nästa text
< Föregående

nettizen
nettizen