Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bananmyten

 

alla dessa män
alla dessa avlånga män
med cigaretter
kuvert och ansiktsskydd
sluter världen
villkorslöst
skoningslöst
ansiktslöst
ett kedjebrev
på tu man hand
utlastningsplatsen kantras
av stridsvagnar
värdepapper
handskakningar
banankartonger
en ingrodd boja
som rotar sig
in under byxmyningen
där vi väljer att stå
när alla dessa män
alla dessa järnland
andas oss




Övriga genrer av Daniel_78 VIP
Läst 581 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-09-16 19:03



Bookmark and Share


  Sanchez VIP
detta var en riktig bra avlång till formen dikt
det är det enda den gör, världen
pyr på sina myter om det ena och det andra
och av och till hettar det till tills det sväller över
och den ena myten begraver den andra och så går det till i cirkel hela tiden
2007-09-24

  Maria Zena Viklund
det här är riktig skräck! bra skrivet!
2007-09-23

  charlotte hedendahl
Bra och annorlunda!
2007-09-23

    Oprofessionell
den här är faktiskt ganska bra, jag kanske inte riktigt får drömma lite mycket, fast det gör nog inte så mycket. Ibland är det bra att få allt rakt på sak liksom. och slutraden är pricken över i:et. verkligen
2007-09-18

  aftermath
härlig titel på dena avlånga \"guleböj\"
fina ordval
väl komponerat
2007-09-17

  Bubamara - Maria Zakrisson
Ja precis, den Är bra.
2007-09-16

  Erik L
Kanske inte riktigt det jag väntat mig att läsa från din penna.
Det är en stark dikt som driver framåt med stor kraft.
2007-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP