Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lite vemodigt om årstidernas gång eller vad det nu handlar om


Sommarens sista luktärt

Än så lever längtan
än så finns det drömmar
I höstens sista blomning
därute på balkongen
lever sommar\'n kvar

En luktärt envist klamrar
sin tunna stam med några blad
högst där uppe på den
finns den enda röda blomma
sommarens sista svar

En senare blick därute
ögat söker grönt och rött
finner inget av det
det blommar inget längre
från sommaren som var

Fast i tankarna finns där
de färgerna som varit
och ögat söker tröst
i röda glöden ifrån höst
och blått från vinterdagen klar

Och någon längtan finns väl än
och drömmarna som kommer sen
får minnena från sommarens förvar




Fri vers av Dionysius
Läst 612 gånger
Publicerad 2007-09-15 22:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius