Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

plattform


syrehalten har varit förbannat låg
ett bra tag nu
nattågen långsamma
överdjävligt djävla
långsamma
det är samma misslyckanden igen
och jag kan inte låta bli att tänka
på detaljer
du och jag
fulla nyktra
svårt skadade

i utkanten skiftningar
människor
var är du
en gång för alla
vad har jag gjort

närmar mig
någon slags slutförvaring
ett fyrkantigt utrymme
utblåst
sprayat med slagord
poesi
var är du
och ändå säger de
att detta är början

fortfarande bara början




Fri vers av Anna Frölander
Läst 678 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-09-16 19:53



Bookmark and Share


  Död Mans Hand
ibland är syrehalten så låg att man känner att man behöver gälar.

svårt att beskriva varför men jag gillar, och suger intresserat upp: nattåg, detaljer, plattform, vad har jag gjort? och det metalliska sterila ändå nerklottrade omänskliga slutförvaringsutrymmet som för mänskligt giftigt bagage, besmittade erfarenheters kärnaavfall...personligen.
2007-09-26

  Christer Eriksson
Tillbaka..

Vad jag tycker om denna text som snuddar bort mot mörkerhållets alla skugghörn och i ordet ”nattågen” ryms alla människor man mött. Dom sitter där inne med anklagande ögon och tittar ut mot natten som om denna halva av dygn straffat dem. Som om dom ångrat att de klivit på och i rälsens dunkande. Bort, bara bort. Men dessa människor (duet, jaget) ska inte bort, bara en bit ifrån varandra för att kanske börja leva om samma liv fast med annat kött. En helt annan smak. Tycker mycket om mittenstyckets lite mer desperata tonläge som skapar en lite annan takt, vilket gör att styckena ihop får mer djup och liv..

” i utkanten skiftningar
människor
var är du
en gång för alla
vad har jag gjort”

.. På frågan vad man gjort finns inget enkelt svar. Vad var det vi inte gjorde? Nu vill jag se fler texter av dig. Du behövs här på denna märkliga poetsida. Grymt bra..
2007-09-19

  asplausibelt
En sån där dikt som hänger ihop på ett helt annat plan än det rent textuella. Tycker om ditt sätt att kombinera fraser som i sig är ganska neutrala, men som tillsammans ger uttryck för en känsla av desperation blandat med uppgivenhet. De första åtta raderna tycker jag är klockrena, liksom de sista tio. Tycker mindre om \"en gång för alla vad har jag gjort\", det känns lite för direkt och avslöjande för formen du valt i övrigt och tar mer än det ger. Lite samma med \"du och jag fulla nyktra svårt skadade\", jag känner att jag skulle vilja ha mindre detaljer och själv få förstå vad du vill säga. Men det är just de två ställena, resten är alldeles lagom mystiskt och jag känner den där känslan extra mycket just eftersom att jag måste återskapa den själv. Väl skrivet.
2007-09-16

  Christer Eriksson
jag ska återkomma om denna, när bättre tid finns. den är mycket, mycket bra vid första genomläsningen.
2007-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Anna Frölander
Anna Frölander

Mina favoriter
pistol