Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oskuldsfull

I vemodets land
långt in i mörka
trollskogen
dold för omvärlden

Går en kvinna skön och förförisk
som en kärleksgudinna
med långt guldlockigt hår
som enda klädnad.

Där under trädens susande kronor
på mossklädd tuva i sin ensamhet
klär hon av sig alla sina sorger
och demoner.

 Kvar står det
oskyldiga lilla barnet.

Naken och oskuldsfull,
vacker som en huldra.

Med ljuslockiga
hårslingor
ringlande ned till marken.

På huk invid
den blanka mörka tjärnen
ser hon sin
undersköna gestalt
avspegla sig
i vattenytan.

En underskönt vacker
och ljuvlig kvinna
oskuldsfull och ren
som ett barn
redo att möta ljuset.

 




Fri vers av Stjärnöga
Läst 1049 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2007-09-17 20:40



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Som en saga...vackert målad med ord...
2013-01-25

  sangel
Dessa vackra sagoväsen inflätad i tät dunkelhet fångar du så magiskt hänförande. Väsen vandrar och vad är vad. Det mänskliga möter det sägenomspunna och gränser suddas ut
2011-10-05

    ej medlem längre
Jättevacker !
2011-07-31

  Just Emotions
underbart.. vackert..



tack för alla applåder..
du får gärna sätta några ord på dina känslor..
2007-09-19

    Brell
Ärligt och naket - då är det som vackrast...
Bravo!
2007-09-18

    höstblomma
..sagolik dikt som man bara tänker underbar om, gillar..!
2007-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Stjärnöga
Stjärnöga