Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

livsuppehållande åtgärder


hittade mig på marken
blödande
ditt hjärta pumpar blodet
i mina vener
för liv
eller i alla fall nåt som liknar det

livsuppehållande

det kan inte bära
oss båda
för svårt skadad
för sent
för nära
för alltid
finns inte längre




Fri vers av Sländan
Läst 455 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-09-17 22:54



Bookmark and Share


  Anna Frölander
läser lite äldre dikter av dig, sådant jag missat och den här tycker jag mycket om, styrkan, känslan, tempot, allt är så snyggt samlat och inledningen tar ett hårt tag om mig och jag känner kampen för den egna identiteten, det går inte att leva genom någon annan, det går inte att vara halv.. Stort tack!
2007-11-05

  Sanchez
\"för nära\" det var överraskande i hela dikten, fick mig att tänka...
väldigt intressant att det är \"för nära\"
i övrigt så tycker jag att dikten är bra och lyckas förmedla det som den avser förmedla, nämligen bilden av ett hjälplöst tillstånd
2007-09-21

  marie persson
Hej..jag tycker om allt det du skriver..nära...känsligt...smärtsamt...så är livet ibland! Kram marrreH
2007-09-20

  [ShadowWalker]
Som att vara i djupet av ett hav av känslor...

När man dyker och luften är slut, man kan dela munstycke man kan dela tank, men ser att man kanske aldrig når ytan igen om man gör det.

Val och kval, förtvivlad kamp och gränslös kärlek.

allt i dina ord...
2007-09-19

  Christer Eriksson
jag tycker att de fem inledande raderna håller en klass för sig självt i denna dikt. sorgpoesi är vackert för betraktaren..
2007-09-19

  Ulf Lagerholm
Detta är mycket starkt. Totalexponerad smärta.
Jag läser många många texter som tar upp just
det som din dikt behandlar. Men mycket sällan
nockas jag av orden.
Återigen. Detta är smärta, tatuerad och blöd-
ande på mina armar.
Tack.
2007-09-18

    Amoreboy
nice!
2007-09-18

  Pontus W.U
och respiratorn som
höll marken levande
sprutande hemmoglobin
i skrikande kvävda
novor
skjöljer bort
det sista
som var värt
att spara

snurrar hjulet av saknad?

en levande dikt, min vän. får sinnet att mörkna och gråta
vackert!
2007-09-17

  Smultris
talande ord i ett andetag.

\"det kan inte bära
oss båda
för svårt skadad
för sent
för nära
för alltid \"

du vet jag vet vi vet och det är tysta ord i stillhet som egentligen bara vill skrika.
2007-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Sländan
Sländan