Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrev denna dikt våren 1983 under mellantiden efter separationen från min äldsta dotters mor till dess att jag fick ett nytt hem där jag åter kunde ta hand om min dotter under mer normala vilkor...




Fäll inga tårar ...


***

Fäll inga tårar …

*
I morgon – min vän
blir det bättre igen …
I morgon – dina tårar
är något som
hände för länge sen …

*
Visst – minnet finns kvar …
men du –
det gör också din far …
Älskade vän –
han vill inget hellre
än att hos dig
få stanna kvar …

*
I morgon – min vän
är det en dag mindre
tills vi ses igen …


*****

©Peter Stjerngrim




Fri vers (Fri form) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 776 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2005-04-18 02:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så vacker!
2016-08-28

    ej medlem längre
Uppfattar att den handlar om föräldrakärlek. Och jag rörs till tårar av trösten.
2016-02-06

  Carl Mikael Fäldt
Ömheten flödar lika vackert som viljan i din text!
2014-11-03

  Kiina
Den här rörde mig... Har själv förlorat min far!
2005-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP