Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrev denna dikt senhösten 2003 när jag var minst sagt ur gängorna...




Sinnesbilden av det som en gång var ...


***

Det är lite mindre kvar av mig idag ...
Tittar i smyg
på den karikatyr
som sitter och skriver det här ...

Förstrött och lite distanserat
förvånas jag över
hur mycket den liknar
den sinnesbild
jag minns vagt inom mig
av den man
som en gång för så länge sedan
var jag ...

Söker finna asyl
i minnesbilderna
av det som en gång var...
... för att få
en uthärdlig distans
till den människa
som är kvar av mig idag ...


*****

©Peter Stjerngrim




Fri vers (Fri form) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 826 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2005-04-18 02:41



Bookmark and Share


  DominiQueen
"Söker finna asyl
i minnesbilderna
av det som en gång var..."
kuslig igenkänning - fast jag vet en ska skapa en bättre version av sig själv idag - så lätt att nostalgiskt blicka bakåt och stagnera.. Gud, vi kan ju bli BÄTTRE.. "Bättre, och bättre dag var dag" kom en strof i huvudet - någon låt för länge sedan... :-) Vi vet ju... haha ;-)
2015-07-08

  cilax VIP
helt ok, faktiskt
2014-07-27

  cilax VIP
hmm...
fortsätter läsa
2014-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP