Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en slags rörelse. som cirklar. fast mer som en ojämn väg ändå.




beståndsdelar

 

 

varje plats jag besöker

bär ditt namn

 

vi har redan varit där

 

ändå

har jag aldrig varit

där jag är just nu

 

~

 

det rör sig ett oväder

över staden

 

jag säger staden

som om det vore den staden

vi alla varit i

 

här går människor på tur

 

men det är inte min tur

att passera

 

~

 

i stormen:

 

jag fångar skuggor

 

tar tag i dem med två händer

lindar runt varje lyktstolpe

de knyts fast där, jag är noggrann

 

ändå

 

när jag går förbi

följer de efter

 

~

 

jag ville inte hit

jag ville aldrig hit

 

men jag här nu

 

~

 

märkte du hur dagarna blev längre

än saknaden

 

de är inte lika långa som de borde

 

men de är längre

än saknaden

 

~

 

det tar tid att läka

även de sår

som inte ville uppstå

 

du är så långt borta

 

ändå

det mest bestående

i mig

 

~

 

som ögonblick

av nätter

med utdragna andetag

 

vi kunde försvunnit där och då

 

 




Fri vers av Carlita
Läst 391 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-09-21 22:09



Bookmark and Share


  aPorcupine
\"jag fångar skuggor

tar tag i dem med två händer
lindar runt varje lyktstolpe
de knyts fast där, jag är noggrann

ändå

när jag går förbi
följer de efter\"

När jag läser din dikt högt är det just de här raderna som jag gillar mest.
Jag tycker om att du visar tydligt när det blir en ny del av din dikt. Det får mig som läsare att verkligen tänka till på det jag just läst. *bokmärker*
2007-09-23

  VITRIOL
poetisk rörelse frigör och förlöser en mycket fin känsla här. Som att minnas när man bläddrar i ett fotoalbum fast här i en resande form som andas.
2007-09-23

  "Silver" VIP
Ja, visst förstår jag titeln beståndsdelar. Icke desto mindre hör de ihop. Längtans blå ton strömmar genom dem alla.

Tycker speciellt om de tre första raderna, som liksom många andra träffande sammansättningar kunde varit en dikt i sig, och även strofen där skuggorna knyts runt lyktstolparna men ändå följer efter. Kan längtan beskrivas bättre?
2007-09-22

  stronza
briljant måste jag använda som ord här!!
varje uppdelning för sig skulle kunna bli en fantastisk liten dikt
det här var det bästa på länge jag läst
2007-09-22

    Mr.painter
Super bananbraaaaaaaa
2007-09-22

  sistermoon
som flera texter för sig sammanfogade till en hel berättese, du målar fram scenario och jag ser dem och känner ...
2007-09-22

  Johan Pollnow
stundtals jävligt vackert. stycket med \"det rör sig ett oväder\"
är vackert men jag vet inte om slutet med \" men det är inte min tur att passera\" jag vet inte det stör av lite. texten som helhet är skönt indelad flyter på bra.
2007-09-22

    Lindizz
Helt underbar text, där du fångar allt, dina ordval är otroligt bra här! Applåder..
2007-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Carlita
Carlita