Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vi hyrde aldrig the eternal sunshine och nu är vi här igen

det börjar bli på riktigt igen
du har vandrat Skellhells gator hela sommaren
och alla leder hem till mig
häromdagen när jag kom hem
låg du och sov på min soffa
mumlade något om att du kunde gå
och jag hörde mig själv säga
att om du vill,
så kan du stanna

fem dagar senare
du har flyttat från soffan till sängen
och jag sitter bredvid på golvet
och vi talar om musik och majminnen
om min sorg och din syster
om ljuden från grannarna och gatan
om allt som inte är vi

tills klockan slår dygnets sista slag
och slår in oss i verkligheten igen
för vi vet att såhär kan vi inte hålla på
vi måste bestämma oss
närmare gränsen för varje dag
allt eller inget
allt eller inget
du stannar om jag stannar
jag stannar om du stannar

(men jag klarar inte en. gång. till.
vinterkylan närmar sig igen
och jag kan inte ens knyta mina skosnören)

jag önskar att det var feghet
något jag bara använder som ursäkt
men det bultar fortfarande med hammarkraft
en av de där sakerna som ingen som känner mig får veta
förutom kanske du
för jag borde kommit över det by now
det borde inte leva så mycket som det gör
men det flyter fortfarande genom venerna
sprider insomnia under huden

klockan slår dygnets sista slag
och vi hänger tysta blickar i varandras ögon
- stannar du om jag stannar?




Fri vers av Talema
Läst 721 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-09-21 03:23



Bookmark and Share


    smuts
Du har så bra flyt i dina texter. Det känns genomarbetat och jag vill inte ändra på någonting. Du är mycket duktig.
2008-01-31

    Julius Walther
Du skriver på riktigt hanna. Det är allt jag skriver idag men det får räcka för det är så sant som det blir.
2007-11-28

  tingeling
härlig värme och kärleks tvístor. Att avsluta med den frågan är otroligt bra. Ger hela dikten dens tyngd - mkt bra!
2007-09-28

  Carlita
skön undrande text med härligt djup, sådär så man börjar fundera massa, bra
2007-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Talema
Talema