Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Haiku (Godstågssvit)

I

Tågsilhuetten

slamrar lugnt mot hösthimlen

som redan gjort kväll

 

II

Godsvagnens kedjor

klingar i nattens tystnad

En kohals sträcks

 

III

Längs dolda tjärnar

En ensam lokförare

på väg i tanken

 




Bunden vers (Haiku) av Gunwale VIP
Läst 2040 gånger och applåderad av 33 personer
Utvald text
Publicerad 2007-09-26 12:35



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Just tåg och järnvägar oavsett i vilken skala, ett till ett eller ett till sexton, gör mig som alldeles vild av entusiasm.
2023-09-12

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Ettan mycket bra!
Skön sommar!

TBG.
2015-07-02

    Skaldekarl
Ädelhaiku med härlig stämning!
2014-05-19

  lodjuret/seglare VIP
Det är just de mer tänkta (såväl som skrivna, lästa) resorna som ger mest.
Guldstjärna minsann, ja, på orden ju som rann. Och vilken text sedan, går ju inte av för hackor.
2014-05-10

  Annika Persson
slamrar lugnt på räls
okej spåret kan vara gammalt
och tåget tuffar på
2014-01-06

  Annika Persson
Min syster bossade över tåget

2014-01-06

  Tomas Söderlund
Det här är bra. II utgör nog loket i tågsviten, tycker jag.

Rent valörmässigt, i I: jag hakar upp mig på "slamrar lugnt" där jag upplever en inneboende motsägelse. Det kanske är just den laddningen du är ute efter, i och för sig, men för mig är det laddning nog mellan godståget och hösthimlen. Bara en tanke.
2011-11-17

    Börje A
Superfin, verkligen.
2011-10-14

  HerrGlad
Tåg är det bästa jag vet :D
2008-07-28

  noname_realmind
Älskar tåg... ;)

Snyggt knåpat!
2008-07-27

  SportPoeten.
Jo. Den är bra.
2008-07-26

    BetweenTheLines
Nice och tillbakalutat,fastnar för tvåan mest,snyggt och fyndigt.

ordet slamrar vet jag inte om jag tycker passar så bra,det funkar men..det skär lite mot likheten i klingar på nästa ochså
2008-07-25

  Ulf Lagerholm
grattis till redaktionens val, det var den väl värd
2008-07-25

  Anders P VIP
Lokförare är ett släkte för sig, fria själar
2008-07-24

  Fredrik P. VIP
härlig svit med
en stark känsla
och miljö. Bra!
2008-07-24

    ingvar VIP
Instämmer med Ulf Lagerholm.
Ingvar
2007-09-26

  boen
Så stämningsfull
2007-09-26

  Obnoxious
Applåd för III!
2007-09-26

  Almagrundet
Fin svit! Gillar fr a den sista. Den är utan botten. Som en skogstjärn.
2007-09-26

  Ulf Lagerholm
fantastiska rader, en eyvind johnssonsk
klangatmosfär som inte går av för hackor

tack för
2007-09-26

  Vind
Gillar din svit. Särskilt kohalsen, smått underbar ju i sin rörelse...
2007-09-26

    eva m h
En nattlig resa per godståg! Härlig!
Som gammal Sj-are undrar jag var du bor. Utmed järnvägen nånstans?
2007-09-26

    Felix Knutsson
Skön känsla i denna svit. Ett ensamt tåg far genom det svenska kvällslandskapet likt en förflugen tanke i ett större medvetande.
2007-09-26

  Just Emotions
kanonbra.. applåd!!!
2007-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP