Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Schizofreni, manodeppresiv sjukdom, multipel personlighetsklyving eller Tommy, välj själv....

Dina steg slutar

tio centimeter ovanför marken

det är ändå närmare än

ditt hjärta slår för

din vilsna vänner

som tappade bort dig

bland ECT-behandlingar

Cisordinolinjektioner

och psykoterapi timmar

 

grattis!

 

idag fick du plats på

ett äldreboende

men du är yngre

så där trettio år

för lite

de andra som bor

där dör sannolikt

inom en femårs period

du kan leva i fyrtio år till

det betyder att

dina åtta medboende

kommer bytas ut åtta gånger

under resten av din livstid

kommer du ha sextiofyra nya

grannar

och du har inte rört dig mer än tio centimeter över golvet

 

 

 

 




Övriga genrer av Catrin
Läst 1045 gånger och applåderad av 21 personer
Utvald text
Publicerad 2007-09-28 23:05



Bookmark and Share


  swimsus@gmail.com
Det är ett bedrövligt sorgligt livsöde du skriver om. Du gör det med känsla och med ett hjärtligt ironiskt betraktande.
Jag vet lite om det du skriver. Det är hemskt.
2010-12-10

  Fånga dagen
Fy tusan vilken stark text Bravo

Anna-Karin
2008-03-08

  Karl-Bo Lundstedt VIP
oj, så stark som chili, borde läsas av varje politiker.. kb
2008-01-06

  Mats Henricson
Ett tragiskt människoöde, ingen återvändo och inget hopp heller .......?
2007-11-13

  aol
helt klart värd guldstjärnan så gripande stort flöde som
bubblar upp ur människovaken bokmärkes
2007-10-30

  Henrik Larsson Bauman
Ja, är den sorglig eller lycklig. Jag vet själv efter som jag legat på psyket en hel del. I mitt fall var det inte sorgligt. Men ett äldreboende låter ju lite trist för en ung människa.
2007-10-27

  Darkness
ojoj.. saknar ord!
2007-10-13

  Jean-Michel Orblin
sorgligt
2007-10-05

  Jean-Michel Orblin
sorgligt
2007-10-05

  Jean-Michel Orblin
sorgligt
2007-10-05

  Maria Zena Viklund
oroväckande smärtsamt gripande, hua, bra skrivet!
2007-10-01

  Matilda Linnéa Tinér
SJUKT BRA!
utmärkt ordval
underbar harmoni
perfekt kombination:)
2007-10-01

  Yvonne
Bra beskrivning. Tycker synd om Tommy, men det finns många som Tommy. Sorgligt att psykiatrin fungerar så dåligt som den gör. Applåd för dina målande ord om verkligheten.
2007-09-29

  systra
Bara helt enkelt Jätte bra
2007-09-29

  Inkarasilas
Asförbannad syster med vässad klinga,
du är suverän, ja där är mallen för samhället,
fös in, stäng ner, sväva aldrig.
Så svidande rå sanning.
2007-09-29

  Hans w-art Westlund VIP
sorgsligt vacker
2007-09-29

  Jan Linderoth
Förstår vad du menade. Lite upprörd på jobbet. Tur att du har en sån fantastisk förmåga att kanalisera dina upplevelser.
2007-09-28

  Smultris
riktigt berörande och eftersom jag jobbar med dessa människor så vet jag nog precis hur du tänker... du för fram dina ord väl här.
2007-09-28

  stella
Denna går rakt in!
2007-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Catrin
Catrin