Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Möten om natten

 

Vaknade en natt

gick ut i vårt vardagsrum

fann mig sittande där

kastade tärning

med Döden

 

hörde oss prata

med toner av tystnad

inga ord

endast lystnad

 

såg våra tankar

om livets mening

du min vän jag tänkte

vad får dig att fråga

om mitt livs

mening

 

hon svarade utan ord

ingen tanke

bara en blick

"visa mig ett livsögonblick"

 

jag kastade tärning

de båda två

gav henne mitt ord

medan tärningen tog bord

började berätta

för henne

om min vän katten

genom den långa natten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så när min saga funnit sitt slut

döden skall komma som katten 

 




Fri vers av Horatius
Läst 426 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-29 15:33



Bookmark and Share


  PPQ
mmm får nog hålla lite bättre koll på vad du gör det där är bra, det där är riktigt bra
2007-10-17

  Leif Furstedt
*ASG* ... att du smyger, ska de va.
2007-09-29

  Leif Furstedt
Jag tycker att syger fram en fin bild i slutet, avdramatiserad och vacker.
2007-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Horatius
Horatius