Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När min mor dog i somras, tog jag med hunden in fast det inte var tillåtet. Vad hade jag att förlora.


Min kloka hund


Kvällen började bli sen
i mammas rum var det mörkt
fördraget och den
ljusa sommarnatten
nådde inte in

Dödskampen var svår
Jag led med henne
Hunden tröstade och
slickade mitt
tårfyllda ansikte

Mammas hand hängde
ner över sängen
Hunden mötte
den med
sin varma tunga

Så kom döden
äntligen fick
mamma ro
Hunden nosade
slickade henne på armen

Dagen därpå lämnade
inte min hund mig
för en enda sekund
Hon satt nästan på mig
och vek inte från min sida

Jag är en jordnära person
utan anlag för inbillning
Min hund VISSTE något
som jag inte förstår och jag är
förundrat lycklig över den upplevelsen





Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 187 gånger
Publicerad 2007-09-29 15:52



Bookmark and Share


  charlotte hedendahl
Så vackert du beskriver!
2007-09-29

  jardan
Fiint, tåras när jag läser
2007-09-29

    Aurora Borealis
Djuren har nog fler sinnen än vi människor vet om...
2007-09-29
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP