Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Siamesisk

Att vandra på andra sida gatan
som sin egen skugga

Att leva ett annat liv
som sin egen spegelbild

Vi växer innåt i spiralen
som begränsar vår egen framtid
och vi försöker se
med slutna ögon
som små, små barn
gömda under täcken

Ett skenbart slut
markerar en början
på vad som skulle kunna ha blivit

om vi bara tillät oss att existera
i vår dualistiska världsbild

Två kroppar fångade
i samma fängelse
två tankar slagna i samma bojor
motsatser som tar ut varandra
tills inget återstår

Nycklarna till ickeexistensens
svarta hålrum
det där som finns
överallt där vi inte tittar
när vi försöker se med slutna ögon
som små, små barn
offrade
till den mörka materian




Fri vers av Linton
Läst 541 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-02 22:12



Bookmark and Share


    Nymphette
det är fantastiskt hur du kan fånga mörker med bara ett tanjentbord. underbart!
2007-10-04

  Daniela Linder
Hm måste bokmärka. :-)
2007-10-03

  Daniela Linder
Gillar massa! Gillar att det uttrycks med betänksamhet och som en tankebana på nåt sätt. oj nu surrar jag i gåtor. men jag gillar det massa. det är enkelt, men innehåller mycket.
2007-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Linton