Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En del människor är som om de vore \"döda\" och verkar enbart bry sig om det materiella livet. Det sägs att vår ekonomi aldrig har varit bättre än nu. Är detta priset vi får betala?


Den man inte vill se


En illa klädd man
säljer hemlösas tidning
de flesta går förbi
utan en min
får han stå där och
känna sig som den
man inte räknar
den man inte ser

Han har inte valt
sitt elände och
sina trasiga tänder
Ska då vi
som har
klarat oss
bättre
se rakt
igenom honom

När jag
räcker honom
mina pengar
ler han sitt
tandlösa leende
medan de
förbipasserande
ser ner i marken
eller ger mig
en
föraktfull blick

Jag hör att
de tänker
herregud han
får väl skylla
sig själv
men
hans tandlösa
leende
gav mitt
hjärta
värme




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-01 13:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP