Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En misslyckad ängel


Solen drunknar vid världens ände
Himlen mörknar, natten är på väg
Utanför vardagsrummets fönster
En gatulykta lyser upp i ett höstträd
Några brandgula löv faller sakta ner i en virvel
När klockan når 5 på natten, min sömn har inte kommit

Min trötthet har raderats bort
Varje natt, varje dag lever jag mitt i dåsighet
Utan en tanke om hur jag ska göra med skolan
Ty jag väntar på en inkallelse av skolläkaren
För att han skall bedöma mig, om jag är trasig eller inte

En enda tanke om att jag kommer att misslyckas
En enda tanke om att jag inte kan vara frisk
och en enda tanke om att mitt liv är trasigt

Min framtid är borta
Och den jag en gång var är på väg mot
Döden


Ännu ler jag fortfarande med mig själv
Trots mitt trasiga liv, och det är för att
Jag är en misslyckad ängel





Fri vers av iambleeding
Läst 385 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-02 15:38



Bookmark and Share


  Lapptanten
Den finns inga misslyckade änglar! Bara änglar som tappat kompassen. Själv letade jag i många år innan jag slutligen fann vägen mot framtiden, men när jag äntligen fann den insåg jag att allt trevande och sökande inte hade varit förgäves.
Jag vill skänka dig hopp om framtiden. Jag vet hur jävligt det kan kännas för små änglar som hamnat på villovägar!
2007-10-10
  > Nästa text
< Föregående

iambleeding
iambleeding