Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
röda vinblad Konstnären Astrid Bärndal skapade bilden © Publicerad med tillstånd. senryu och vanlig haiku - ett urval sviterna berg och dal och myrmarker ingår inte


septembersamling



kampens kärna bär
bud om eftertänksamhet

från vrede till sorg

*

vill höra din sång
om våg på våg som bryter

ditt drunknande hav

*

svindel i mardröm
nära gungflyende ramp

vacklar och vaknar

*

ogillar kyla
blir för varm på sommaren

överkänslig typ

*

dansar på gatan
vet att du kommer till mig

om ett par dagar

*

usch då sa månen
nu är jag så full igen

rumlar i rymden

*

när orden tröttnat
läser han av den yttersta

tystnadens källa

*

plötsligt en höstdag
kvinna klädd i svart kåpa

på grannens balkong

*

minns den dagen
då han äntligen förstod

hur vilse han var

*

morgonen blåser
klarsynens såpbubblor ur

nattens drömkaos

*

parallella spår
i evigt ljus och mörker

livet och döden

*

han ströp sin impuls
att ge en komplimang

valde vanlig fras

*

frostnatten kastar
guldmynt över björkens hår

höstens valuta

*

hellre druvor än
rönnbär sade rödräven

reste söder ut

*

sparven på räcket
glodde länge och väl

lämnade en punkt

*

sol bröt igenom
duggregnet och regnbågen

grep tag i husen

*

han sa det är bra
som det är och menade

jag älskar dig

*

magiska läppar
över himmel och insjö

aftonsol speglad











Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 1495 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-10-02 22:21



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Var för snabb på knappen så här komemr den andra favoriten

usch då sa månen
nu är jag så full igen

rumlar i rymden

Eva
2009-02-27

  Eva Langrath VIP
En vacker samling av allvar, humor och livsinsikt. Dessa två får bli mina favoriter.
vill höra din sång
om våg på våg som bryter

ditt drunknande hav
2009-02-27

  vera gade VIP
frostnatten kastar
guldmynt över björkens hår-

skulle jag velat skriva själv;-)

och det därefter skrivna
ja, det är riktigt trevlig morgonläsning, tack
2007-11-08

  Cris
en underbar septembersamling
du bara växer med dina texter.
Här finns humor och livsfilosofi
och natur.
Människor och djur..i en skön blandning
och färgklicksbild av Astrid.
2007-10-05

  Inkarasilas
Underbart leende du lockar fram med din text, mästerligt skrivet, ja hänförd här.
2007-10-04

    BetweenTheLines
en del nice stuff,here,gillar sparven framförallt
2007-10-03

  Jack E. Gladh VIP
Skimrande pärlor av visdom och humor.
En mycket trevlig läsning.
2007-10-03

  Maria Zena Viklund
ett paket mästerverk, det måste jag ju bara bunta ihop o spara, tackar!
2007-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP