Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad gör man när dagen känns helt grå. Försöker fördriva tiden på olika sätt, och längtar till kvällen. Vi är konstiga vi människor, man längtar efter att tiden ska gå fast man tycker att den är kort.


Somliga dagar är grå


Gråmulet gråtrist
inte ens
fåglarna
skuttar

Katten dröjer
i dörren
skakar på
tassarna
går in igen

Hunden älskar
allt väder
och får ut
mig och
dimmorna
rullar in från
väster och
det går knappt
att se var man
sätter fötterna

In vill jag in
till en brasa
en bok
en film
och att få
längta till
läggdags
sängen är
i alla fall
ovanligt
skön
somliga
kvällar

Så gick en dag ifrån vår tid och kommer aldrig åter - lika bra det då
en sådan trist dag vill jag inte ha på länge länge länge länge länge
Då tänker jag på Alfons Åbergs farmor som sa:
\"hur ska man veta att man har roligt om man aldrig haft tråkigt\"




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-10-03 15:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP