Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
stiger bara in i den roll du blev tilldelad - som marionett


Marionett


lilla Marionettdockan,
dra i en tråd
och hon höjer sin skälvande hand,
lägger den för munnen
som ler så vackert
fastän ögonen är tomma

underliga Marionettdockan,
rör sig så hungrigt
på scenen,
vill ha allt och alla
men vågar inte
snudda vid något

gungande Marionettdockan,
Följer så lätt till musiken,
kan varje sång utantill,
men när hon tar ett felsteg
och hennes skugga faller
på golvet
flyr hon från scenen

slitna Marionettdockan,
dammig och hopkrupen
i ett hörn,
lutar sig tungt mot väggen
i väntan på att någon
ska rycka i tråden igen




Fri vers av lisa_dec
Läst 370 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-03 17:56



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Den här tyckte jag verkligen om..tack
2007-10-18

    crapcat
Mycket vackert skrivet! Tycker om kontrasterna, som t ex i:

\"underliga Marionettdockan,
rör sig så hungrigt
på scenen,
vill ha allt och alla
men vågar inte
snudda vid något\"

Det ger dikten en speciell känsla. Tycker också mycket om hur du bygger upp det hela, bra form helt enkelt.
Applåd.
2007-10-13

  tjort
Verkligen fantastiskt bra!
2007-10-06
  > Nästa text
< Föregående

lisa_dec