Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vansinniga män

Vansinniga män
talar om succe i strid
dom vägrar att se kistan
som står bredvid

Kistan är mycket liten
en meter lång, en fot bred
i den ligger ett barn
som dog när dårarna stred

Kalken är bitter på tunnans bott
solen visar tårarnas spår
barnet i kistan
blev bara tre år

Blinda män
talar om succe i strid
dom kan inte se
kistan som står bredvid




Fri vers av Nicklasb
Läst 350 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-10-03 20:21



Bookmark and Share


  Sideshow Bob
Brukar aldrig tycka om poesi skrivet i rim, men det här var grymt bra.

Medvetet och kortfattat.
Tack!
2007-11-03

    Lena Nilsson
Jag gillar den här dikten - men du skulle kunna arbeta mer med formen. Rytmen haltar en del. Justerar du rytmen, skulle den nog gå att sjunga. Jag kan nästan höra musik bakom den. Och en hes rockröst.
2007-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Nicklasb
Nicklasb