Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sommardröm om vinter, del 2

Tär, sliter och river
gör mig till mig

Som jag var då
utan alla tårvävda
och sorgsydda kläder

Ber en höstbön
gör om, gör rätt

Som vi gjorde då
under livslärares insyn
och facitföräldrar

Anar ansikten
De blir ett med en tid

De somrarna
Då vi vände timglas
och fann skatter i sanden

Nu värker hjärtat
saktar in, står still...

Jag måste ta mig hem
där orkar jag möta hösten
och hålla hov för demonerna

Se, solen sjunker
skuggorna blir längre

Känn, kylan i strupen
Höstens rökplymer

Hör, regnet väljer caférutan
Kaffekoppar och sommarminnen




Fri vers av Erik Wiberg
Läst 472 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-04 00:04



Bookmark and Share


  Fredrik Klang
Känner med dig här... Hösten kommer bli ovanligt lång. Lika vacker som vårens första solstråle. Lika trist och kalt är hösten. Tur vi kan minnas det goda.
2007-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Erik Wiberg
Erik Wiberg