Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hjärtat slår lite saktare utan dig...


Spår av kärlek


Det var när svalorna lämnade övergivna bon
och spred sina vingar över fälten för
att kanske aldrig komma tillbaka
som hösten färgade sitt sista liv

Luften andas imma
kyla och misströstan
när din hand lyfts från sargade skåror
Frosten bildar mönster på transparent hud

Mörkret faller tätare, kompaktare
Innesluter ängsliga hjärtan
i falsk trygghet
i väntan på något verkligt




Fri vers av Sländan
Läst 328 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-04 21:27



Bookmark and Share


  Sanchez
bara kärleken är verklig.
det är fint att tycka så
jag är inte en av de som tror på kärlek men anser att det finns hopp för världen så länge det finns någon annan som tror på kärlek
2007-10-05

  AllNamesRTaken
Dito med de andra.. dock tror jag att du vill säga mer med de senare raderna. Dock tror jag att du måste utveckla denna tanke. Vad är det du vill säga? Är det att det trots känslan av att energin for söderut och lämnade en kallare värld så känner du lukten av kärleken någon stans som dimstråk över en hed? Eller vill du bara säga att det bara finns spår kvar av kärleken, de skåror den skapat då den var här?

Jag gillar: Luften andas imma :)
2007-10-05

  Ulf Lagerholm
Det första stycket är en mycket vacker dikt alldeles
för sig själv -

eller som en sån klassisk romaninledning, där tonen,
färgen på resten av skéendet i boken, anslås med
en varsam och skicklig hand -

resten av texten betraktar jag mer som en tran-
sport in i det redan sagda -

tack sländan, för de fyra första sköna raderna -
2007-10-04

  hero40
Fint poetat om spår av kärlek!
Applåd!
2007-10-04

  hero40
Fint poetat om spår av kärlek!
Applåd!
2007-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Sländan
Sländan