Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inget vidare, va?


Min högra hand består av dumma fingrar och en idiotisk handflata,
fem dumfeta fingrar med slitna naglar och väldefinierade ådror.
Tummen har aldrig gjort någonting rätt i sitt korta liv,
pekfingret och långfingret är så krokiga och vingliga
som om de försökt rymma från min hand i tusentals år.
Ringfingret är en helt onödigt forcerad detalj i grannskapet,
ingenting funkar... irriterande litet skämt.
Jag gillar dock lillfingret, idiotisk men väldigt välmenande...

Förlåt mig... förlåt mig mitt oförlåtliga, mitt oförsvarbara...
förlåt mina evigt osagda elakartade outtalade ord...
förlåt arrogansen min apati irriterar dig med...
förlåt min glädjelöshet, min orkeslöshet, min ovilja...

tre små osagda ord från en vandrande egotripp
... det fungerar inte så lätt, va?
jag är onödig... glädjelös... ganska nära hopplös

Jag ska blunda
jag ska blunda så hårt att blixtrar exploderar i min blicklösa blick

... ska inte tala mer... borde inte fundera

försvinner bort så sakta

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 172 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-06 18:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen