Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
färgers symbolik


Färger med rim men utan reson

Jag är inte säker på om röd
är det som står för död
eller för kärleks glöd

och om du känner dig blå
fryser du då
kanske är det dags att gå

Nu på hösten är det rött
har någonting då förblött
är det kärleken som dött

Om allting runt ikring är grått
vad är det som du fått
av färger rött eller blått

Om rött är Ja och blått är Nej
nå\'t har jag fått av dej
men vilket vet jag ej

Så nu sitter jag i gråa gryningsljuset
och väntar i det gråa huset
på den röda värmen eller det blåa som är fruset.




Fri vers av Dionysius
Läst 572 gånger
Publicerad 2007-10-07 09:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius