Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Friheten har ett pris



När han satt där och tittade ut över det gröna gräset framför sina fötter fick han se en kokong,
Fjärilen precis hade påbörjat den mödosamma kampen för att göra sig fri.

Men det gick ett bra tag och ingenting hände på en mycket lång stund.

Det verkade som att fjärilen inte hade några krafter kvar och att den omöjligt skulle kunna ta sig igenom den sista biten av kokongen.

Mannen som studerade fjärilen ville så innerligt gärna hjälpa den kämpande fjärilen
Han gick fram och lyfte försiktigt undan den del av kokongen som fortfarande hindrade fjärilen.
Nu var fjärilen fri.
Men dess kropp var svullen och vingarna små och skrumpna.
Mannen väntade och väntade på att få se vingarna bli större så att de kunde bära kroppen och få se fjärilen flyga iväg.
Men det hände aldrig.
Fjärilen låg kvar på marken med skrynliga vingar.
Mannen hade inte förstått att kampen i kokongen var nödvändig för fjärilens frihet.
Genom kämpa var det meningen att vingarna skulle bli starka så attde skulle kunna bära fjärilen när den var redo.




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 434 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-10-07 21:23



Bookmark and Share


  Annette Andersson
Vacker text som har flera bottnar. Ger mig en känsla av hopp, att det faktiskt är värt att kämpa fast det är motigt ibland! TACK!
2007-10-09

    Aurora Borealis
Vilken vacker liten saga!
2007-10-08

    Lindizz
mycket bra skrivet, om frihet, styrka och kraft. tänkvärd text.
2007-10-08

  Krissie
Tänkvärt om hur viktigt det är att få bygga upp sig själv för prövningar kan man aldrig undvika...
2007-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius