Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets längtan

Ute lägger mörkret sitt frostkalla täcke
över den falnande höstglöden.

Livet vissnar
och jag sjunker sakta
i det grumliga djupet.

Mina ögon har sett
det ingen vill se
och allt syns
mycket klarare nu.

Så ge mig en dos av glömska och
dansa med mig älvor
i nymånens förtrollade sken.
Låt änglarna svepa mig bort
med förförisk musik
till drömmarnas förledande land.

Där smärtan blir till
en smekande känsla
och sorgen till rop
av glädjerus.

Ur djupet spirar ett nytt liv fram.
Ärren föder kraft
att naken möta livet
och lyckan igen. 

Ödet ville min tragedi
men Gudar regisserar mina steg.
Krokig mina stigar
men frihet och kärlek är mitt liv.

Jag vågar språnget
för min själ är fjättrad
och mitt liv bakom galler.
Min älskades hjärta fångades 
av mörkret och sorgen
och hittar inte ut igen.

Likt en riddare drar jag ut till strid
mot ensamheten.
Dräper smärtan
och skövlar sorgens boning.
Lyfter täcket av sanningen
och lever den.

Frihet fyller mina lungor
efter tomheten
och livet rusar runt
i mina ådror igen.
Befrielsens sötma för trasiga själar
och brustna hjärtan.




Fri vers av Stjärnöga
Läst 970 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2007-10-09 01:40



Bookmark and Share


  Erik A Andersson
Så kan människolivet levas. Vackert och hoppfullt skrivet.
2014-05-29

  Yeppis
Vackert berörande skrivet
2014-05-16

  Ninananonia VIP
Berörande …
2014-05-03

  ResenärGenomLivet VIP
Du skriver ord fulla med hopp...
2013-01-25

  ellenheiman
"Likt en riddare drar jag ut till strid
mot ensamheten.
Dräper smärtan
och skövlar sorgens boning.
Lyfter täcket av sanningen
och lever den."
- älskar
bra!
2011-10-11

  Johan Bergstjärna VIP
Underbart!
2011-02-27

  VITRIOL
Stor visdom fritt flödande och oerhört vackert framfört. Slås av hur rik på skönhet sådan visdom är.
2007-10-24

  hero40
En härligt skönsjungande
text som gillas starkt!
2007-10-11

  Catrin
Vackert flödar dina ord och din resa passerar förbi när jag betraktar ditt uppvaknande befriande.
2007-10-11

  mjuk
Sann och vacker text.\"likt en riddare drar jag ut till strid mot ensamheten\" .Så vackra ord .Tummen upp för dej :)) Mjuk
2007-10-11

  Serapis VIP
Man måste ner i avgrunden för att kunna resa sig upp på andra sidan.
Vilket svärd hugger du med egentligen?
Jesus steg skrattande ner på jorden och klev skrattande upp till himmelens rike.
Slå sönder bojorna med skrattets klinga.
2007-10-11

  Lasseman VIP
Oj! så bra och riktigt skön poesi! medkännande ifrån mig och jag kan läsa denna om och om igen... kram och applåder
2007-10-11

  Maria Zena Viklund
mycket fin!
2007-10-09

    snöö
En jätte bra berörande dikt. Verkligen fint formulerad.
2007-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Stjärnöga
Stjärnöga